Lagen palletiseren

Palletiseren: Efficiënt werken in elke stap van het proces

De stap naar een efficiënter proces kan dus worden gemaakt. De robots van DGS besparen tijd en ruimte door palletlagen te palletiseren in plaats van enkele stuks. Helaas bent u er dan nog niet. Palletiseren bestaat namelijk uit meer handelingen dan alleen het opstapelen van producten.

Benieuwd hoe u nog verder kan optimaliseren? Lees dan vooral verder.

Optimalisatie binnen uw
gehele proces

Een palletiseerrobot installeren en gaan. Uw proces is hiermee een stuk efficiënter geworden, gefeliciteerd! Natuurlijk kijken we bij DGS verder en weten we dat met alleen een nieuwe robot, uw proces niet per definitie is geoptimaliseerd. Er zijn namelijk nog veel meer mogelijkheden welke u tijd, geld en ruimte kunnen besparen. Waarom zou je hier geen gebruik van maken?

Het palletiseerproces begint bij de aanvoer van producten. Door gebruik te maken van onder andere transportbanden, liften en formeerunits weet DGS voor elke logistieke uitdaging een passende oplossing te vinden. Met daarnaast installaties als metaaldetectie, weegsystemen, labelaars en andere controle systemen worden de producten bij voorhand nagekeken. Dit resulteert in een beperkte downtime en kwalitatief goed eindproduct welke gereed is voor transport.

Wikkelen
pallet wegen
Wegen
Labelen

Afwerking pallet

De optimalisatie mogelijkheden stoppen hier niet. Ook bij het afwerken van de pallet liggen kansen. Het wikkelen, wegen en labelen kan geheel automatisch worden uitgevoerd. Dit bespaart tijd en u bent altijd verzekert van een stabiele eindpallet. Tot slot kan het toevoegen van spacers uw vriesproces aanzienlijk verkorten. Uiteraard worden deze automatisch verwijderd. Zo kan er een capaciteit worden behaald van meer dan 25 ton per uur!

Benieuwd naar de verbeterpunten binnen uw proces?

Laat uw proces analyseren door onze specialisten!

Geen standaard oplossing

Bij DGS ontwikkelen, produceren en programmeren we onze systemen zelf. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om ook écht maatwerk te leveren. Standaard oplossingen kennen we niet: elk proces is immers anders en vraagt om een andere werkwijze. Met onze jarenlange ervaring in de voedselindustrie weten we waar we het over hebben. Veel specialisten hebben dan ook aan uw kant van de tafel gezeten. Dit zorgt voor inzicht en begrip, wat de samenwerking enorm bevorderd.

Daarnaast denkt DGS vanuit het proces van de klant, en zoomen we niet in op enkel het product. Er wordt gekeken naar het grote plaatje en ook met eventuele uitbreidingen in de toekomst wordt rekening gehouden. We willen vooruit en groeien. Daar kan je niet vroeg genoeg over nadenken.

Samen tot een oplossing komen

Samen tot een oplossing komen

Bij DGS hebben we passie voor efficiëntie en gaan we altijd voor het beste resultaat. Dit is niet alleen terug te zien in het project zelf, maar ook de weg ernaar toe.

Wanneer u als klant op zoek bent naar een nieuwe lijn of machine staan onze salesmanagers u graag te woord. Ook als u benieuwd bent naar optimalisatie mogelijkheden binnen uw huidige proces, maar niet precies weet waar de kansen liggen, gaan we graag met u in gesprek.

Tijdens deze oriënterende fase worden wensen en struikelblokken besproken, waarna onze sales engineers uw huidige proces in kaart brengen en nauwkeurig bestuderen. Indien nodig worden er een aantal concepten uitgewerkt. Tijdens de gehele conceptfase bent u als klant nauw betrokken en geven we u alle vrijheid om eigen gedachtes en meningen met ons te delen.

We staan open voor nieuwe ideeën en zijn ervan overtuigd dat de klant een positieve bijdrage kan leveren aan de bedachte oplossing.

Deep Dive:

Een proffessionele analyse van uw proces

Zet vandaag nog de eerste stap richting een geoptimaliseerd proces! Met de Deep Dive van DGS neemt ons team van engineers en specialisten uw huidige situatie onder de loep. Door middel van een oriënterend gesprek definiëren we gezamenlijk met u de wensen en behoeftes om vervolgens een concept uit te werken van de gewenste situatie.

DGS voorziet u graag van een passend advies en nieuwe inzichten. Laten we samen werken aan een efficiënt, geoptimaliseerd proces!

deep dive
Onze specialist Onno neemt spoedig contact
met u op voor het maken van een afspraak.

Maak vandaag nog
de stap naar een
efficient proces!